Yeşil Kartlı hastalara eczane müjdesi

Haber Giriş : 24 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayrımcı uygulamalara son vereceklerini belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ocak 2005'ten itibaren, 'Yeşil Kart'lı hastaların da sigortalılar gibi ilaçlarını eczanelerden alabileceklerini söyledi

Yeşil kart sahiplerinin eczane mahrumiyeti son buluyor. Sigortalılar arasındaki yarım asra varan ayrımcı uygulamayı ortadan kaldırmaya yönelik adımlar attıklarını söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ocak 2005'den itibaren, yeşil kartlı hastalarımız da diğer sigorta sahipleri gibi ilaçlarını eczanelerden serbestçe alabilecekler'' dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) ''Sağlıklı Bir Gelecek'' konulu raporunun tanıtıldığı toplantıya katılan Akdağ, "10 yıldır ilk defa SSK karnesini kullanan vatandaş var. Vatandaş bunun da yetmeyeceğini söyleyerek 'SSK'lı olarak ilaçlarımızı serbestçe eczanelerden almak istiyoruz' diyor. En geç Ekim ayı içinde bunu bitirip vatandaşa bu hizmeti de sunma imkanımız olacak'' diye konuştu.

Akdağ, Aile Hekimliği Pilot Yasası tasarısının Ekim veya en geç Kasım ayında yasalaşacağına inandığını da ifade etti. Konuşmasında hastanelerdeki israfın gittikçe azalmaya başladığına da değinen Sağlık Bakanı, hastanelerin işletme, alacak verecek pozisyonları açısından geçen yıla göre daha iyi durumda olduğunu bildirdi.

Rehin alma ayıbı bitti

Sağlık Bakanı, "Hastanelerde rehin alma, rehin kalma ayıbı yaşanmaktaydı. Bunu süratle ortadan kaldırdık. Artık bu ülkede rehine ayıbını duymuyoruz" diye konuşarak, acil hizmetler için ambulanslardan herhangi bir sebeple para alınmasını ve yeşil kartlıların hastane başvurularında karşılarına çıkan zorlukları da sonlandırdıklarını ifade etti.

Bakan Akdağ, devlet hastahanelerinin özel sektör diyaliz merkezlerinden hizmet almasına devam edileceğini de açıkladı.

1300 hekimli hastanede 28 muayene odası

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ismini vermediği 1300 hekimli bir hastanede sadece 28 muayene odası olduğunu belirterek bu durumdan kuyruk bekleyen hastanın da dokturun da şikayetçi olduğunu söyledi. Akdağ, "Bugüne kadar ki yapı, 10 hekimin olduğu yerde 1 oda şeklindeydi. Hastane ismini vermeden, göreve geldiğimizde 700'e yakını uzman olmak üzere, 1300 hekimi olan bir hastanede, sadece 28 aynı anda muayene eden hekim odası vardı. Bundan herkes şikayetçi olur. Biz hekim seçme özgürlüğünü de getirmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber